Schoolstraat

Sinds 19 september 2018 is de Onderwijsstraat een schoolstraat, dat wil zeggen dat enkel bewoners met een geldige bewonerskaart tijdens bepaalde uren in en uit de straat mogen rijden. Concreet betekent dit:

Ma, di, do, vrij: tussen 8u en 8u30 en tussen 15u en 15u30 wordt de straat afgesloten voor alle verkeer (enkel uitrijden mag).

Woe: tussen 8u en 8u30 en tussen 11u45 en 12u15 (enkel uitrijden mag).

Rijen

Er is begeleiding om 12.00 uur en om 15.20 uur. De rijen voor de voetgangers worden gevormd onder het afdak. De rijen voor de fietsers worden gevormd naast de fietsenstalling. Bij het belsignaal begeven de leerlingen zich zo snel mogelijk naar hun rijen.

Soorten rijen:

• voetgangers Geelhandlaan: eerste rij onder het afdak. De leerlingen worden overgezet aan het kruispunt met de Geelhandlaan.
  • voetgangers centrum: tweede rij onder het afdak. De leerlingen gaan via de E. Van Hemeldonckstraat naar het centrum. De leerlingen worden begeleid bij het overzetten richting Vebex. Een tweede overzet gebeurt naar het St. Laureysplein en naar de Mortselsesteenweg.
  • leerlingen die afgehaald worden: Zij nemen plaats onder het afdak. Wanneer de fietsers weg zijn, gaat een leerkracht met de kinderen tot bij de ouders.
  • leerlingen voor de nabewaking: Zij plaatsen hun boekentas onder het afdak en mogen spelen tot de rij vertrekt.
  • Kinderen die niet tijdig worden afgehaald, worden meegenomen naar de korte opvang (tot 17.00 uur) of de Mikado. (dit is om 15.35 uur – op woensdag om 12.15 uur)