In onze lagere school staat het kind centraal bij het leren en het werken.

Met de nieuwste methodes, werkvormen en materialen bieden we de kinderen een krachtige en uitdagende leeromgeving. De handboeken zijn gekozen volgens de visie van de leerplannen en zo geven we een goede voorbereiding op verdere studierichtingen.

Leren leren, sociale vaardigheden en zelfstandig werken worden aangemoedigd door werkvormen als hoekenwerk, contractwerk  en projecten.

Muzische vorming

Ook de creatieve en muzische kwaliteiten worden in onze school sterk aangesproken. Alle leerlingen van het eerste tot en met het derde leerjaar krijgen muziek, dans, drama of beeld van 4 leerkrachten die ook werken in de muziekacademie.

ICT

Onze school beschikt over een computerlokaal en er zijn 34 losse iPads die kunnen uitgeleend worden.

Uitstappen

Door tal van uitstappen ontdekken onze leerlingen hun omgeving.

Verschillende ziekenfondsen betalen een deel van het bedrag terug. Doe zeker navraag bij uw mutualiteit en bezorg de school de nodige papieren.

Openluchtklassen

Vanaf schooljaar 2021-2022 gaan al onze klassen van de lagere school voor meerdere dagen op uitstap.

L1 en L2 gaan op kasteelklassen bij domein Hoogveld te Zedelgem met 1 overnachting.

L3 & L4 gaan op openluchtklassen bij De Brink te Herentals met 2 overnachtingen.

L5 & L6 gaan op sportklassen bij Sport Vlaanderen Genk met 4 overnachtingen.

Proclamaties

De derde kleuterklas doet bij wijze van afscheid een sleep-over; de kleuters mogen 1 nachtje blijven slapen op school!

Het zesde leerjaar start in januari met het inoefenen van een musical. Deze wordt eind juni gespeeld voor alle ouders, gevolgd door de proclamatie.