Beroepenbeurs

Op woensdag 25 april vond de beroepenbeurs van het derde leerjaar plaats.
14 moeders, vaders, tantes,... verzamelden in de refter van de school voor een vertel- en demonstratiemoment over hun beroep. De leerlingen kregen de kans om in kleine groepjes vragen te stellen. Het was een bijzonder boeiende ochtend!

Bij de airhostess, helemaal in perfecte outfit, konden ze o.a. een lifevest passen, de logopedisten vertelden met woord en daad over hun job. Linde, de gewezen poetsvrouw van onze school, herhaalde de pictogrammen op gevaarlijke producten en vertelde smakelijke anekdotes. Bij de zaakvoerder van een wijn- en bierbar ging het er erg gezellig aan toe, de zaakvoerder van beveiligingssystemen speelde eerder op veilig :-). De begeleider van mensen met een handicap vertelde met veel passie over haar job waarin 'mensen helpen' centraal staat. Bij de wetenschapper mochten de leerlingen enkele proefjes uitvoeren. Bij de brandweerman konden ze o.a. een masker met gasflessen testen. De verpleegster vertelde met brede glimlach over het wel en wee van haar job. Een psychologe babbelde met de leerlingen honderduit.
De entomoloog (tja, dat beroep moesten we eerlijk gezegd ook even googelen) wist alles te vertellen over teken en steekmuggen.
Ook de directeur van onze school gaf tekst en uitleg bij zijn job. De leerlingen kwamen er deze ochtend ook achter dat scholen en leerkrachten ook ondersteuning krijgen, dat werd verteld door de begeleider van scholen en leerkrachten.

Andermaal dank aan alle mensen die hun steentje bijgedragen hebben! De leerlingen vonden dit ongetwijfeld een interessant moment!

Kerkhof