Mechels Broek

Op 7 mei gingen de leerlingen van het tweede leerjaar op leerwandeling naar het natuurgebied van het Mechels Broek. Daar kregen zij de kans om ‘al doende’ een aantal lenteverschijnselen bij dieren en planten te ontdekken.

Kriebelbeestjes

KRIEBEL  KRIEBEL  BEEST… WAT KRIEBELT ER HET MEEST?

 

Met een loep in de hand gingen de natuurvrienden van het tweede leerjaar op zoek naar kriebelbeestjes. De mier, de bij, de regenworm, de spin… allemaal hebben we ze bestudeerd en er veel over geleerd!

Kerstfeestje

Sinterklaas

Leuk! Onze bakpietjes maakten lekkere speculaas voor Sinterklaas!
Ook wilden ze de Sint laten weten hoe braaf ze wel geweest zijn. Dit deden ze op een originele manier. Ze schreven met echte pietenveren en met zelfgemaakte inkt van de galappeltjes een mooie brief naar Sinterklaas.
Benieuwd wat de Sint ervan zal vinden? 
J

Talenten

Naar aanleiding van het thema  “Iedereen is anders” vertelden onze tweedeklassertjes trots over hun unieke talenten.  Zoveel kindjes en toch zijn ze allemaal verschillend. Onze uitdaging is dit schooljaar verder te ontdekken welke talenten nog in hen verborgen zitten!

Herfstwandeling naar het wonderwoud

Woensdag 25 oktober 2017 maakten de tweedeklassertjes een herfstwandeling naar het wonderwoud.

In het bos vertelden de juffen ons over de witte herfstheks Myrdin. Ze was erg verdrietig omdat de jaloerse, zwarte heks Morgana met haar toverspreuken de bomen in het bos had betoverd. Samen hielpen we haar om de toverkracht van Morgana te verbreken en het bos terug klaar te maken voor de winter.

Het herfstbos was een waar geurenparadijs. Bladgeur gemengd met nevelslierten, paddenstoel met een vleugje hazelnoot, zongerijpte eikeltje met mierzoete braambessen. Zo lieten we onze neus de weg kiezen in het herfstbos, samen met de herfstheks Myrdin.

Het was een leerrijke en spannende voormiddag! 

Halloween

Gezellig bibberen en griezelig uitgedost… het kon allemaal op vrijdag 29 oktober in de periode rond Halloween.
Eén foto zegt vaak veel meer dan duizend woorden!

De ‘bang gang’ was een schot in de roos! Met knikkende knieën en vol verwondering verkenden we de donkere gang met prachtige en enge kunstwerkjes! Bedankt meester Matthias en juf Maité!
We kregen zelfs bezoek van een heks die ons rondleidde in de wereld van verbeelding en de kneepjes van het vak leerde. Als kers op de taart werden we getrakteerd op lekkere zelfgemaakte koekjes. Mmmm… smullen maar!
Bedankt lieve heks (Nonna van Cato) om ons even te laten wegdromen!

 

Het paard van Milan