Struisvogelnest

Vrijdag 23 maart bezochten we met het eerste leerjaar de kinderboerderij 't Struisvogelnest in Lier. Tijdens de wandeling op de boerderij zagen we struisvogels. Hun eieren zijn heel groot en sterk. De juf kon zelfs blijven staan op het struisvogelei zonder dat het brak! Ook mochten we eens in de tractor van de boer zitten. We ontdekten ook een pauw die zijn veren opzette en zo dus indruk probeerde te maken op de hen. We gaven eten aan de ezels en mochten spelen bij de geitjes. In de namiddag maakten we onze eigen appelmoes, lekker! De appelschillen gaven we aan het dikke varken en de kippen. Wat een fijne en leerrijke dag!

Kronkeldiedoe

Dokter

Naar aanleiding van ons W.O.-thema “ziek zijn”, nodigde de juf enkele ouders uit om te komen vertellen over hun beroep als dokter of verpleger. We mochten een echte stethoscoop gebruiken en elkaar verzorgen met verband. Ze vertelden ons hoe een prikje gegeven wordt of hoe bloed getrokken wordt. Nu kennen we ook de werking van een bloeddrukmeter. Daarbij kregen we echte dokterspulletjes mee naar huis! Bedankt voor de uitleg!

Muzische Vorming

Boomgaard

Ballenfestijn

 

Op het ballenfestijn van Oxaco werden we in groepjes verdeeld. Een doorschuifsysteem zorgde ervoor dat we verschillende technieken aangeleerd kregen om te leren omgaan met een basketbal. Hierdoor kregen we zin om echt basket te leren spelen!

Groepjesdagen