Het gevaarlijkste punt op het schooltraject is de onmiddellijke schoolomgeving. We zien dagelijks auto’s aan en af rijden tussen de fietsrij, een zeer gevaarlijke verkeerssituatie.

Voor de veiligheid van onze kinderen vragen we uitdrukkelijk om de Onderwijsstraat niet met de wagen in te rijden wanneer u uw kinderen brengt of afhaalt. Parkeer de wagen aan het pleintje, Geelhandlaan of in de buurstraten.

In de omgeving van de school geld ook zone 30, respecteer deze aangepaste snelheid en wees vooral alert. De zone 30-regeling draagt er toe bij dat leerlingen veilig van en naar school kunnen, te voet of met de fiets.
In naam van onze kinderen, hartelijk dank!

Rijen

Er is schoolrijbegeleiding om 12.00 uur en om 15.20 uur. De rijen voor de voetgangers worden gevormd onder het afdak. De rijen voor de fietsers worden gevormd naast de fietsenstalling. Bij het belsignaal begeven de leerlingen zich zo snel mogelijk naar hun rijen.

Soorten rijen:

• voetgangers Geelhandlaan: eerste rij onder het afdak. De leerlingen worden overgezet aan het kruispunt met de Geelhandlaan.
  • voetgangers centrum: tweede rij onder het afdak. De leerlingen gaan via de E. Van Hemeldonckstraat naar het centrum. De leerlingen worden begeleid bij het overzetten richting Vebex. Een tweede overzet gebeurt naar het St. Laureysplein en naar de Mortselsesteenweg.
  • leerlingen die afgehaald worden: Zij nemen plaats onder het afdak. Wanneer de fietsers weg zijn, gaat een leerkracht met de kinderen tot bij de ouders.
  • leerlingen voor de nabewaking: Zij plaatsen hun boekentas onder het afdak en mogen spelen tot de rij vertrekt.
  • Kinderen die niet tijdig worden afgehaald, worden meegenomen naar de korte opvang (tot 17.00 uur) of de Mikado. (dit is om 15.35 uur – op woensdag om 12.15 uur)

Mogen wij u vragen om niet met de auto in de Onderwijsstraat aan en af te rijden voor de veiligheid van onze kinderen!