Bosklassen

Donderdag, 27 september

Na het ontbijt maakten we een picknick voor onze dagtocht naar het meer van Robertville. We wandelden door het bos en namen vele bruggetjes over de rivier Bayehon.  Onderweg speelden we een groot groepsspel, waarbij we creatief moesten omgaan met het materiaal uit de natuur.

Na een stevige wandeling en een vermoeiende klim rond het kasteel, bereikten we onze pick-nick plaats.

Toen we aan het meer kwamen, wandelden we over de stuwdam en langs een deel van het meer. De juf legde ons uit hoe deze groene energie ontstaat.

Bij aankomst aan het hotel, hadden we nog tijd voor vrij spel. We vonden onze uitdaging volop in de natuur. Nadien leefden sommigen zich uit in de speelzaal om er tafeltennis of tafelvoetbal te spelen. Voor het eten namen we nog een douche, om toch niet al te vuil naar huis te gaan.

Na onze lekkere vol au vent en het ijsje, nam de spanning toe voor onze laatste avond… het kampvuur!!

We genoten van de heerlijke warmte van het vuur! We bespraken het verloop van de week aan de hand van de brief die wij vorige week naar de juf schreven. Nu konden we al onze vragen die we toen hadden, beantwoorden en overleggen of onze verwachtingen klopten.

Bij een kampvuur hoort natuurlijk gezellige muziek en iets om te snoepen... De muzikale noten werden verzorgd door de kinderen zelf, onder gitaarbegeleiding van juf Kate, waarvoor dank!!

Nadien vielen we erg snel en vredig in slaap !!

We vinden het erg jammer dat dit onze laatste avond was, maar we gaan ook heel blij zijn om jullie allemaal terug te zien!

De bosklassers

Woensdag, 26 september

Vandaag startte onze dag heel avontuurlijk!

We kregen allemaal een bosstep en oefenden er even mee op het domein. Zo wisten we hoe we moesten remmen en we leerden dat afstand houden heel belangrijk was! Eens vertrokken, ging het erg vlot! Onze begeleider loodste ons door het bos, naar het googste punt, Signal de Botrange. Onderweg was er even tijd voor een drankje en konden we onze ervaringen uitwisselen. Het was immers voor iedereen de eerste keer op zo’n bosstep, wat het zeer spannend maakte!

Na het middagmaal, vertrokken we te voet naar het kasteel van Reinhardstein. Daar werden we ontvangen door een jonkheer. Hij vertelde ons hoe de ridders leefden en hoe ze zich verdedigden. Nathan en juf Gloria mochten zelfs de schandpaal even uitproberen… Gelukkig werden ze snel bevrijd! Enkele kinderen kregen een grote sleutel om de schatkist te openen, maar dit was makkelijker gezegd dan gedaan…

Over dit indrukwekkend bezoek praatten we nog na op onze terugweg.

Nadien was er een Cluedo spel over ridders en kastelen voorzien. Na het avondmaal trokken we met onze

zaklamp het bos in voor een leuk verhaal en lieten we onze zintuigen spreken. Na deze avontuurlijke en leerrijke dag gingen we slapen, want we moesten weer op krachten komen voor de dagtocht van

donderdag!

Dinsdag, 25 september

Deze ochtend na het ontbijt maakten we een lekkere picknick. We gingen namelijk een grote wandeling maken in de Hoge Venen. We wandelden naar het Natuurparkcentrum, waar er 3 gidsen op ons wachtten.

We gingen langs moerassen, op knuppelpaadjes en passeerden enkele prachtige riviertjes. Op deze wandeling zagen we de duivelsteen, de oude holle eik, de grote waterval en het hoogste punt: Signal de Botrange. Het laatste stuk richting ons verblijf werd ingezet. Het was een hele leuke en avontuurlijke trip van rond de 14 km!

Bij aankomst genoten we van een welverdiende douche, waarna we terug voldoende energie hadden om buiten te ravotten, kampen te bouwen of te voetballen. We keken al van gisteren uit naar ons avondeten van vandaag want….. het zijn frietjes!!! Zij die goed hadden opgelet tijdens de wandeling, hadden al een stapje voor tijdens onze quiz. Dikke kussen en tot vrijdag!!!

Maandag, 24 september

Deze morgen vertrokken we naar ons verblijf in Ovifat.

De heenreis verliep vlot, we waren om 11u ter plaatse. Na aankomst konden we meteen onze kamers verkennen en ons installeren! Kort nadien mochten we onze voetjes onder tafel schuiven voor een lekkere macaroni.Om zoveel mogelijk van het Belgische weer te genieten, vertrokken we meteen naar het bergriviertje, de Bayehon. Onderweg kruisten we enkele skipistes en genoten we van prachtige zichten.

Eens daar aangekomen, haalden we al onze creativiteit boven, en knutselden we een bootje met natuurlijke materialen. We hielden onze bootjesrace en ontdekten welk bootje het beste gebouwd was!

Op onze terugweg kozen we voor een alternatieve, avontuurlijke route.Eens we terug waren, hadden we nog tijd voor ontspanning op de kamer en schreven we jullie een briefje.

Dankzij de weergoden hebben we de kans nog niet gehad om na onze wandeling het domein ten volle te verkennen. Dit halen we morgen vast en zeker in!

Voor het slapengaan keken we nog een klein stukje naar de film van “Tom en Jerry”. Zo waren we helemaal tot rust gekomen om aan onze eerste nacht te beginnen, want het was een leuke maar vermoeiende dag!

Dus lieve papa’s en mama’s, wees gerust en slaap op jullie beide oren, want wij zijn hier heel gelukkig!!!

Dikke kussen en tot vrijdag!!!