Naar de Bib

De leerlingen gaan maandelijks met de klas naar de bib, in het begin van het schooljaar worden de data door de bibliotheek vastgelegd. De bibliotheek geeft aan alle kinderen een kaart die op naam staat van de leerling maar die ook gekoppeld is aan de school. Deze kaart blijft gedurende gans het schooljaar in de klas.

Wanneer de leerlingen met de klas naar de bib komen neemt de leerkracht deze bibkaartjes mee. Als er leerlingen afwezig zijn zorgt de leerkracht dat hun boeken ook verlengd worden. Boekjes die nog thuis zijn kunnen verlengd worden, maar opgelet een boek mag tot maximum 100 dagen door dezelfde lezer worden bij gehouden. Dit houdt in dat sommige boeken dan ook niet meer voor een volledige uitleentermijn kunnen worden verlengd en dat de inleverdatum vroeger zal vallen dan de voorziene datum.

Op dat ogenblik wordt er aan de leerlingen duidelijk gevraagd de boekjes terug naar de bib te brengen tijdens de gewone openingsuren van de bibliotheek. Voor het binnenbrengen van de boekjes heeft men geen bibkaart nodig. Wordt er op dit verzoek niet ingegaan, komen zij automatisch in het aanmaningssysteem van de bibliotheek terecht en wordt er een aanmaningsbrief naar huis gestuurd. De bibkaartjes blijven in de school, ook tijdens de vakantie, maar de bibliotheek geeft aan alle kinderen die graag naar de bib komen tijdens de gewone openingsuren gratis, een persoonlijke bibkaart.

Openinguren van de Bibliotheek, Kapelstraat 8, 2540 Hove

Maandag : 18u – 20u30 ;
Dinsdag : 14u – 18u ;
Woensdag : 14u – 17u ;
Donderdag : 18u – 20u30 ;
vrijdag: 9u – 12u.
Zaterdag: 9u – 12u.

Je kan de catalogus van de bibliotheek van Hove ook online raadplegen of je geleende boeken verlengen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.rodenbachschool.be/hove/informatie/lagere-school/bibliotheek/