Weblinks

Dit gedeelte van de Albrecht Rodenbachschoolwebsite bevat online oefenmateriaal en informatie voor leerlingen van de lagere school. Het is aanbevolen bij jongere kinderen om de oefening samen met een ouder te doen.

Selecteer een subcategorie:

Veilig surfen op het web

Kinderen en jongeren vinden het internet fantastisch. Ze chatten, gamen en surfen dat het een lieve lust is. Ouders maken zich vaak zorgen en zijn soms bang voor de risico’s die het met zich meebrengt. Terecht!

Spelen in de speeltuin of op straat kan gevaarlijk zijn als je niet oplet en de regels niet naleeft. Dat is ook zo als je het internet of mobiele technologieën gebruikt. Je moet dus voorzichtig zijn. En er op een slimme en veilige manier mee (leren) omspringen.

clicksafeOp de website van www.clickSafe.be vindt je heel wat informatie over hoe je als ouder met het internet kan omgaan samen met je kind. Hoe je het integreert in de opvoeding en aan je kinderen kan leren hoe ze op een veilige en verantwoorde manier kunnen surfen.
Op www.ClickSafe.be/kinderen/ krijgen jonge kinderen op een speelse manier informatie over het internet.

pakketIn het ‘Veilig internet gezinspakket‘ samengesteld door InSafe, vinden ouders en kinderen heel wat handige tips voor een veilig gebruik van het internet. Hiermee kan je op een leerrijke en speelse manier praten met kinderen over ‘veilig online’. Iedereen kan het ‘Familie-Fun-Boekje‘ en een ‘Handleiding voor ouders‘ gratis downloaden in PDF formaat.

De links op deze website zijn alvast kindvriendelijk. Moest je toch aanstootgevende inhoud of koppelingen terugvinden gelieve ons dan meteen een mailtje te sturen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.rodenbachschool.be/hove/educatievelinks/

Educatief: Kleuters

De pagina bevat links voor kleuters. Ouders kunnen best samen de oefeningen doen.

Bekijk pagina »

Educatief: Leren, rekenen, spelen,…

Al spelend kan je veel leren via de oefeningen op onderstaande websites.

Educatief: Frans 3de graad

Verschillende toepassing voor leerlingen van de 3de graad basisonderwijs. Ideaal om je Frans bij te werken na de lessen.

Educatief & actualiteit

Zoek je informatie op het web, of actueel nieuws? Dan bevelen we deze websites aan.

Overige weblinks

Hier tref je handige en interessante informatie over kinderen, verenigingen en activiteiten in en rondom de school.