Pagina afdrukken

Gemeentelijke Basisschool

Kleuterschool

In de kleuterschool ‘wonen’ de verschillende klasgroepen in moderne, ruime klaslokalen die het uitzicht hebben van een echt huisje. Om kindgericht en creatief te kunnen werken zijn er in ieder klasje verschillende speel-, ontdek- en leerhoeken. Er zijn mooie houten meubeltjes en aangepast sanitair. Bij slecht weer kunnen de kleuters veilig spelen in de ruime speelzaal. Bij goed weer heeft iedere klas een terrasje voor leuke buitenactiviteiten.

Op de mooie speelplaats vinden we veel groen, een zandbak, allerlei speelgoed en een speeltuin. De kleuteractiviteiten in de turnzaal sluiten aan bij de thema’s van de klas. Voor de kleuters is er aangepast turnmateriaal voorzien. De kleuterjuffen, kleuterturnjuf en kinderverzorgster zullen je kleuter met open armen ontvangen.

 

Lagere school

In de lagere school staat het kind centraal bij het leren en het werken. Met de nieuwste methodes, werkvormen en materialen, biedt de school de kinderen een krachtige en uitdagende leeromgeving. De handboeken zijn gekozen volgens de visie van de leerplannen en zo wordt een goede voorbereiding op verdere studierichtingen gegeven. Hiervoor kan de school rekenen op een zorgleerkracht en een goede samenwerking met het CLB (Centrum voor Leerlingenbegeleiding).

Leren leren, sociale vaardigheden en zelfstandig werken worden aangemoedigd door werkvormen als hoekenwerk, contractwerk en projecten. Door tal van uitstappen ontdekken de leerlingen hun omgeving. Zelfstandig opzoekwerk en het werken met de computer verruimt hun blik nog meer. Elke klas heeft een internetaansluiting. De school beschikt over een zeer goed uitgeruste computerklas. Ook de creatieve en muzische kwaliteiten worden in de A. Rodenbachschool sterk aangesproken. Alle leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar krijgen algemene muzikale vorming van een muziekpedagoge.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.rodenbachschool.be/hove/

Kleuterschool

In onze nieuwe kleuterschool ‘wonen’ de verschillende klasgroepen in moderne, ruime klaslokalen die het uitzicht hebben van een echt huisje. Om kindgericht en creatief te kunnen werken zijn er in ieder klasje verschillende speel-, ontdek- en leerhoeken. Er zijn mooie houten meubeltjes en aangepast sanitair. Bij slecht weer kunnen de kleuters veilig spelen in de …

Bekijk pagina »

Lagere school

In onze lagere school staat het kind centraal bij het leren en het werken. Met de nieuwste methodes, werkvormen en materialen bieden we de kinderen een krachtige en uitdagende leeromgeving. De handboeken zijn gekozen volgens de visie van de leerplannen en zo geven we een goede voorbereiding op verdere studierichtingen. Leren leren, sociale vaardigheden en …

Bekijk pagina »

Praktische info

Op deze pagina’s vindt u allerhande informatie over het gezondheidsbeleid, het pestactieplan, het Schoolreglement en afsprakenplan, de maximumfactuur en de nota medicatie.

Bekijk pagina »

Veiligheid schoolomgeving

Het gevaarlijkste punt op het schooltraject is de onmiddellijke schoolomgeving. We zien dagelijks auto’s aan en af rijden tussen de fietsrij, een zeer gevaarlijke verkeerssituatie. Voor de veiligheid van onze kinderen vragen we uitdrukkelijk om de Onderwijsstraat niet met de wagen in te rijden wanneer u uw kinderen brengt of afhaalt. Parkeer de wagen aan het …

Bekijk pagina »

Ligging/Route

Het blauwe icoon geeft de locatie van de school aan. Klik erop om de route naar de A. Rodenbachschool te berekenen.

Bekijk pagina »